Sanimed weight program

Overgewicht bij hond en kat

Steeds meer honden en katten in Nederland hebben te maken met overgewicht, ook wel obesitas genoemd. Als uw hond of kat ouder wordt, neemt het energieverbruik af. Ook door castratie en sterilisatie verbruikt het lichaam minder energie. De lichaamsconditie van de volwassen hond of kat bepaalt in grote mate de kwaliteit van het leven.

Een hond of kat met een gezond gewicht heeft meer energie en plezier in de dagelijkse dingen. Het vermindert de kans op diabetes, hart en vaatziekten, gewrichtsklachten enz. Uw huisdier is gezonder en heeft meer kans om ouder te worden.

 

Hoe herken je onder of overgewicht?

Via onderstaande afbeelding kunt u een inschatting maken van het gewicht van uw hond of kat.

 

bodyscore hond en kat

 

Wij kunnen helpen met het gewicht verliezen van uw hond of kat.

Heeft u al een poging gedaan om uw hond of kat te laten afvallen, maar het wil maar niet lukken. Wij kunnen u helpen.

Door middel van het Sanimed Weight program begeleiden we u en uw huisdier tot het ideale gewicht bereikt is. We bespreken wat eventuele oorzaken zijn van het overgewicht en berekenen de hoeveelheid voeding die u uw hond of kat moet geven. Er worden regelmatig controles ingepland en het hele proces word bijgehouden. Daarnaast krijgt u de nodige adviezen en tips mee.

Bent u enthousiast geworden en durft u de uitdaging aan? Neem dan contact met ons om u aan te melden. Uiteraard kunt u ook bellen voor meer informatie.